Uitslag loterij

De eerste 6 prijzen zijn af te halen bij

Harrie Koster de Peppel 2 in Didam.

Tel. 06-51607907

Prijzen 7 tot 29 afhalen bij de kinderboerderij in Didam tijdens openingstijden.

De prijzen kunnen tot 10 mei 2016 worden afgehaald.

Alle winnaars gefeliciteerd.

1ste prijs 470

17de prijs 1599

2de prijs 379

18de prijs 2101

3de prijs 1490

19de prijs 614

4de prijs 2494

20ste prijs 879

5de prijs 1994

21ste prijs 2972

6de prijs 2713

22ste prijs 880

7de prijs 321

23ste prijs 2116

8ste prijs 1865

24ste prijs 62

9de prijs 1200

25ste prijs 1989

10de prijs 1986

26ste prijs 550

11de prijs 395

27ste prijs 580

12de prijs 2937

28ste prijs 1951

13de prijs 883

29ste prijs 1594

14de prijs 1536

15de prijs 2773

16de prijs 2999

Verschenen artikelen over de Kinderboerderij Didam

 

 

 

 

 

Gezien in het Montferland Journaal van 24 maart 2015
 Kinderboerderij Didam heeft op 21 maart meegedaan met NL.doet.

Op onze kinderboerderij in oprichting is een konijnenheuvel aangelegd, een zandbak geplaatst en wipkipjes.
We hadden veel enthousiaste vrijwilligers. 's Morgens heeft de wethouder het startsein gegeven waarbij de lokale krant aanwezig was. Maandag 23 maart zijn scholieren langs geweest om de klussen die waren blijven liggen af te maken.
Dit is gelukt en meer!   

 

Artikel in de Gelderlander van 3 maart 2015

 

 Kinderboerderij Didam is in de race voor de nominatie Kern met Pit 2015.

Aanstaande zaterdag, 24 januari, gaan Menno, Ilse en Andrea naar de
startersbijeenkomst in Oosterhout om onze ideeën te presenteren en hopelijk
door te gaan naar de volgende ronde.

Wilt u meer lezen over Kern met Pit dan verwijzen wij u naar onderstaande link:

www.kernmetpit.nl

 

 

 

Artikel in de Gelderlander van 20 november 2014

Kinderboerderij voor een 'warmer' Didam

 De toekomstige beheerders van de kinderboerderij in Didam gaan als vrijwilliger aan de  slag. Zij spannen zich belangeloos in voor de Didamse gemeenschap met een speciaal doel  voor ogen.

 "Samen willen we Didam warmer en socialer maken", vertelt Marijke Dikker. Dat gaat op  een vanzelfsprekende manier gebeuren, voorspelt het duo. De kinderboerderij mikt niet  alleen op peuters en kleuters uit het dorp, maar ook op de ouderen die in het zorgcentrum  Meulenvelden aan de overkant van de weg wonen. En de buren van ZoZijn, ook om de  hoek gelegen, zijn eveneens van harte welkom. Deze bewoners met een beperking krijgen  zelfs de rustweide van de dieren naast het huis, zodat ze vanachter het raam van het  kleinvee kunnen genieten.

 Zo moet er een levendige ontmoetingsplek in Didam groeien waar scholieren de helpende  hand toesteken en opa's en oma's met hun kleinkind voorbijkomen voor een uurtje pret. De  twee beheerders zorgen dat alles pico bello voor elkaar is, inclusief een kopje koffie of een  ijsje. "Er komt een kleine horeca bij, zodat we voer voor de dieren kunnen blijven kopen",  legt Rutten uit.

 

Het begin is er!

Halverwege oktober 2014 is men begonnen de Kinderboerderij gestalte te geven.
Hieronder een impressie van de bouw van de schuilstal:

 

 
   
   
   
   

 

En nog een paar meer recente foto's

   
   
   
   
   

 

 

 

Kinderboerderij in Lockhorstpark dit najaar klaar

Montferland Nieuws 17-03-2014

 

Van links naar rechts: Tanja Loeff-Hageman, Onne Heesen, Marijke Dikker (stichting Kinderboerderij Didam), Ingrid Wolsing en Jan Peters.

DIDAM - “Deze kinderboerderij wordt het levend hart van Didam", vertelt Onne Heesen, voorzitter van Stichting Kinderboerderij Didam. Vorige week donderdag werd - in het zonnetje - de overeenkomst voor realisatie van de kinderboerderij in het Lockhorstpark ondertekend. Stichting Kinderboerderij Didam, woningcorporatie Laris, dienstverlener Zozijn en gemeente Montferland waren hierbij aanwezig.

Door Susanne Welgraven

De kinderboerderij wordt onderdeel van het Lockhorstpark dat grenst aan de Polstraat, Leliestraat, en Lockhorststraat. Het ontwerp komt van landschapsarchitect Ton Thus. Het park krijgt een grote dierenweide, waar onder andere het hert dat eerder al in het park liep terugkomt. In de 'knuffelweide' kunnen mensen dicht bij de dieren zijn. Verder komt er een educatieve waterspeelplaats in de vorm van de landkaart van Nederland.
Hoewel het idee er al tien jaar ligt, werden de plannen zo'n drie jaar geleden concreet. Heesen: “als het wat langer duurt, dan krijg je meestal wat je echt wilt. En met wat er nu op papier staat, krijgen we echt wat we willen: een kleinschalige kinderboerderij in het centrum van Didam voor mens, dier en plezier."
Het Lockhorstpark ligt op loopafstand van zorgcentrum Meulenvelden, basisschool De Ontdekking, de Christoffelschool en de dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking van Zozijn. De verbinding met deze organisaties maakt het park heel bijzonder, vindt wethouder Ingrid Wolsing. “Dit is niet alleen een voorziening in een mooie omgeving maar ook in een omgeving waar veel zorg wordt aangeboden. Dieren kunnen heel veel betekenen voor mensen die zorg nodig hebben. Daar dragen wij als gemeente graag ons steentje aan bij." Ook wethouder Tanja Loeff-Hageman roemt de samenwerking tussen alle partijen: “de kracht van dit project is dat we het met elkaar doen, zodat we straks trots kunnen zijn op wat er hier in het hart van Didam komt te staan."
Laris gaat de kinderboerderij realiseren en onderhouden. Directeur Jan Peters: “wij kijken naast woningen ook naar de leefbaarheid van een wijk. Dit is een mooi voorbeeld van hoe je mens, dier en recreatie kunt verenigen. De mensen die hier wonen mogen trots en tevreden zijn dat dit wordt gerealiseerd." Een speciale rol is weggelegd voor de mensen in de dagopvang. Sjaak van Tent, manager dagbesteding van Zozijn: “wij vinden dat iedereen een rol kan spelen in de lokale samenleving. Wij willen graag dat de mensen aan het werk gaan op de kinderboerderij."
Nu de realisatieovereenkomst is getekend, kan de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Verwachting is dat de kinderboerderij dit najaar klaar is.

Bron: BDU Media - Montferland Nieuws

 

 

 

Verhuizing dieren Lockhorstpark

Omdat het Lockhorstpark gerenoveerd wordt zijn de geiten en de reebok op woensdag 28 augustus jl. tijdelijk verhuisd van het Lockhorstpark naar het weitje bij de Kelsehof.

 

 

 

 

Om ca. 8.15 uur werden de geitjes opgehaald. Dit verliep zo voorspoedig (o.a. door de voorbereidingen van de verzorger van de dieren, de heer J. Polman en zijn collega's) dat de dierenarts verzocht werd een uur eerder te komen om de reebok onder narcose te brengen voor transport.

 • Wachten tot de verdoving begint te werken

 •  

 •  

  Klaar om "ingepakt" en vervoerd te worden.

   

   

   

   

  Toch nog zwaar zo'n hert…..

   

   

   

   

  Het dier wordt naar het tijdelijke onderkomen gebracht.

   

   

   

   

  Hij staat snel weer op zijn poten en begint de omgeving te verkennen.

   

   

   

   

  Onder toeziend oog van de geitjes…..

  De dieren maken het goed en zijn helemaal gewend aan hun nieuwe onderkomen. Zodra het Lockhorstpark gereed is, zullen de dieren weer terug komen naar het park.  

   

  Kinderboerderij Didam in de race voor nominatie Kern met pit
  (geplaatst op de online versie van het Montferland journaal 25 januari 2013)


  Op zaterdag 19 januari jl. vond in Huis De Voorst te Eefde de startbijeenkomst 2013 plaats van de jaarlijks door KNHM georganiseerde wedstrijd "Kern met pit". Hier kunnen initiatiefnemers de plannen voor vooraf geselecteerde projecten presenteren en kans maken op nominatie voor het predicaat "Kern met pit". Deelnemers die erin slagen om hun project dat jaar gerealiseerd te krijgen ontvangen naast het predicaat een geldbedrag voor hun project en maken kans op de provinciale prijs, de "Kern met pit trofee" waaraan eveneens een mooi geldbedrag verbonden is.

  Onne Heesen en Menno Driessen waren bij de startbijeenkomst aanwezig om het project de kinderboerderij te presenteren en uit te leggen aan de jury. Dit heeft erin geresulteerd dat Kinderboerderij Didam door is naar de volgende ronde en kans maakt op het predicaat "Kern met pit" indien zij het project in 2013 van de grond krijgt.

  Het bestuur van Stichting Kinderboerderij Didam streeft ernaar om in 2013 een heerlijk plekje in de kern van Didam te hebben gerealiseerd waar het goed vertoeven is voor jong en oud en natuurlijk voor de dieren. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met diverse instanties komt er naast omgang met de dieren en met elkaar ook ruimte voor educatie, stages en dagbesteding.

  Wilt u meer weten over het project en hoe het verder gaat met de kinderboerderij in de loop van het jaar, dan nodigen wij u van harte uit onze website www.stkidi.nl te bezoeken.

  Stichting Kinderboerderij Didam bedankt DVC, schutterijen Didam en sporthal De Muizenberg

  Op zaterdag 16 juni jl. heeft een benefietwedstrijd plaatsgevonden tussen DVC oudgedienden en het sterrenteam Schutterijen Didam ten behoeve van Stichting Kinderboerderij Didam. Wethouder Ingrid Wolsing trapte de wedstrijd af. Het was een mooie wedstrijd waarbij de spelers zich niet door een fikse hoosbui uit het veld lieten slaan.
  Aansluitend werd de trekking van de loterij gehouden waarbij mooie prijzen te winnen waren. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan Stichting Kinderboerderij Didam. Organisator Harrie Koster overhandigde de twee aanwezige bestuursleden van Stichting Kinderboerderij Didam een cheque met het geweldige bedrag van € 3.080. Als extra verrassing doneerde sporthal De Muizenberg uit handen van beheerder Mike Hoeving, de inhoud van de fooienpot, wat ook nog eens € 265 op bracht.

  Het bestuur van Stichting Kinderboerderij Didam bedankt DVC, de schutterijen en sporthal De Muizenberg hartelijk voor al hun inspanningen en donaties.
  Verder aan iedereen die op welke manier dan ook een steentje heeft bijgedragen: hartelijk dank!


     

   

   

   

  Eerder verschenen publicaties:

   

  Met dit verhaal in het Montferland Journaal kwam de Kinderboerderij Didam voor het eerst in het nieuws.

   

   

   

  Artikel in de Gelderlander van 23 februari 2012